Nadire Dogan is nu zo’n tien jaar zelfstandig bedrijfsarts. Dankzij Aditum Arbo kan ze ook grotere klanten bedienen. “Als eenpitter kom je er bij grote bedrijven vaak niet tussen. Het is voor mij heel interessant wel met dit soort klanten te kunnen werken. Ik zou iedere beginnende bedrijfsarts die overweegt zelfstandige te worden aanraden om met Aditum Arbo samen te werken.

Na een paar jaar in loondienst te hebben gewerkt, merkte ik dat ik een nieuwe uitdaging nodig had

Nadire Dogan is geen ‘van negen tot vijf-bedrijfsarts’, zo realiseerde ze zich een tijdje voordat ze in 2013 aan de slag ging als zelfstandige. Zes jaar ervoor rondde ze de opleiding van haar specialisatie af en werd ze geregistreerd als bedrijfsarts. “Na een paar jaar in loondienst te hebben gewerkt, merkte ik dat ik een nieuwe uitdaging nodig had”, zo vertelt Nadire terugblikkend op haar keuze om als zzp’er te gaan werken.

Nadire Dogan Nadire Dogan

Als bedrijfsarts in loondienst is het vaak zo dat je met klanten gaat werken die je manager voor je heeft bedacht

Meer flexibiliteit

De wens om dit pad op te gaan, werd vooral aangewakkerd omdat Nadire haar klanten beter wilde gaan selecteren. “Als bedrijfsarts in loondienst is het vaak zo dat je met klanten gaat werken die je manager voor je heeft bedacht”, zegt Nadire. “Een mandje waaruit de klanten kwamen, zo noemden we dat altijd. Daar wilde ik zelf meer controle op houden. Meer flexibiliteit, daar verlangde ik naar. Ik wilde zelf kunnen aanvoelen en inschatten of een klant bij mij past of niet. Daar hebben zowel de klant als ikzelf meer aan.”

Bijkomend voordeel voor Nadire was het dat ze bij haar werkgever altijd al een hoge productie draaide. Het was Nadires partner die dit inzag en haar erop wees. “Ik wist van mezelf dus wat ik aankon. Het is als zelfstandige fijn om te weten dat je zo’n hoge productie kunt draaien en dat je daar ook zelf voordeel van kunt ondervinden.”

Nadire Dogan Klok

Ik ben als bedrijfsarts echt gegroeid vanuit het MKB naar grotere organisaties. Zo werk ik nu bijvoorbeeld voor een onderwijsinstelling.

Continuïteit en korte lijntjes

Bij die voordelen hoort ook een nadeel: als zzp’er kom je niet zomaar bij grote bedrijven terecht, merkte Nadire. “Dat is natuurlijk logisch. Continuïteit is voor grotere bedrijven erg belangrijk. Die continuïteit kan ik nu ook bieden dankzij de samenwerking met Aditum Arbo. Als ik zelf eens onverhoopt moet verzuimen, kan een collega altijd waarnemen. Er zijn altijd lopende dossiers waarbij het erg fijn is dat je dit op deze manier kunt waarborgen.”

Via Aditum Arbo bedient Nadire nu ook een aantal grotere klanten. “Ik ben als bedrijfsarts echt gegroeid vanuit het MKB naar grotere organisaties. Zo werk ik nu bijvoorbeeld voor een onderwijsinstelling. Dankzij Aditum Arbo heb ik interessanter werk en een veel breder portfolio.” De lijntjes zijn altijd kort, bij het vormgeven van die werkzaamheden, zo ervaart Nadire. “Dat vind ik om eerlijk te zijn heel erg fijn.”

Dankzij Aditum Arbo heb ik interessanter werk en een veel breder portfolio...

Nadire Dogan Bedrijfsarts

Onderdeel van een netwerk

Nadire ervaart het ook als prettig dat ze via Aditum Arbo onderdeel uitmaakt van een groter netwerk. “Bij mijn werkzaamheden voor MKB-bedrijven, is er vaak overleg met een heel klein clubje mensen”, geeft Nadire aan. “Bij de grotere bedrijven maak je meer onderdeel uit van een team met bijvoorbeeld een HR-manager of een mediator. Zodoende geef je niet alleen individueel advies, maar kun je als bedrijfsarts ook echt organisatorische input geven waar mensen met andere vaardigheden op kunnen inspringen. Dat ervaar ik als erg interessant aan de manier waarop ik nu werk. Ook bouw ik een band op bij de grotere klanten omdat je daar op zeer regelmatige basis mee werkt of zelfs bij aanwezig bent.”

Afsluitend

Advies beginnende zzp’ers

Nadire Dogan

Voor beginnende bedrijfsartsen heeft Nadire nog wel een advies: “Ik zou iedere beginnende bedrijfsarts die overweegt zelfstandige te worden aanraden om met Aditum Arbo samen te werken. Dankzij de samenwerking kun je echt proeven welke voordelen het zzp-schap met zich meebrengt en kun je toch terugvallen op overleg en ruggenspraak met mensen die echt als collega’s voelen.”