Ajay Khoenkhoen vond het spannend om als zelfstandige aan de slag te gaan. Aditum Arbo hielp hem bij die stap. “Achteraf gezien, vraag ik me af waarom ik dit eigenlijk niet véél eerder heb gedaan. In veel opzichten heb ik nu een betere balans in mijn leven”, vertelt de arts.

Achteraf gezien, vraag ik me af waarom ik dit eigenlijk niet véél eerder heb gedaan. In veel opzichten heb ik nu een betere balans in mijn leven

In de loop van de carrière van Ajay Khoenkhoen zijn er een paar sleutelmomenten geweest waarop hij keuzes moest maken. Na zijn artsenopleiding werkte hij bijvoorbeeld zo’n vier jaar in een ziekenhuis. “Dat was een zeer uitdagende baan. Erg leuk, interessant en met veel voldoening. Toch voelde ik op een gegeven moment dat ik de onregelmatige diensten niet mijn hele leven vol zou gaan houden. Ik had plannen om een gezin te stichten. Voor mij paste die loopbaan hier niet bij.”

Ajay Khoenkhoen zittend in woonkamer Ajay Khoenkhoen zittend in woonkamer

Door deze constructie kan ik makkelijker werken met opdrachtgevers die ook echt aansluiten bij mijn eigen waarden.

Kracht

En dus maakte Ajay een overstap. Hij ging aan de slag bij het UWV. Ook die baan was uitdagend, vertelt de arts. “Toch voelde ik wederom dat ik een keuze moest maken. Bij deze werkgever kwam ik vooral in contact met mensen die al bijna twee jaar niet aan het werk waren. Mijn kracht ligt echter bij een andere fase. Ik wil in een vroeg stadium samen oplossingen kunnen verzinnen. In het voortraject wil ik al advies kunnen geven zodat medewerkers op een gezonde manier kunnen terugkeren in het arbeidsproces.”

Ajay Khoenkhoen, waar het allemaal begon

Kiezen voor Aditum Arbo is een van de beste keuzes die ik in mijn loopbaan heb gemaakt.

Keuzes voorleven

Zich bewust van die kracht, ging Ajay aan de slag als arts in loondienst. Toch deed zich weer een volgende keuze aan: de stap naar een loopbaan als zelfstandige. “Dit soort keuzes lopen eigenlijk als een rode draad door mijn carrière. Het is niet altijd even makkelijk om die keuzes te maken. Toch vind ik het belangrijk dit zo te doen. Daardoor breng ik als het ware zelf in de praktijk wat ik als arts ook uitdraag. Als je in een re-integratietraject zit, krijg je ook te maken met dit soort sleutelmomenten en zul je heel eerlijk tegen jezelf moeten zijn.”

Als ik vragen heb, is er altijd snel contact en volgen er ook altijd direct antwoorden.

Ajay Khoenkhoen, boeken

Goed gesprek

Toch vond Ajay de stap naar zelfstandigheid spannend. “Ik had veel vragen. Bijvoorbeeld over administratie en klantenwerving. Ik zag er best tegenop om dit deel zelf te moeten gaan doen. Ik ben geen ondernemer pur sang en wist eigenlijk niet zo goed hoe ik dit moest gaan aanpakken.” Tijdens een gesprek bij Aditum Arbo werden veel zorgen weggenomen. “Ik kreeg gelijk veel antwoorden: dat ze werken met een makkelijk administratiesysteem en met een helder clientvolgsysteem: Planningsagenda. Dat Aditum Arbo klanten voor me zou vinden. En veel belangrijker nog: ik voelde meteen een klik. Dat gaf mij het vertrouwen om de stap te kunnen zetten.”

Verschillende opdrachtgevers

Via Aditum Arbo werkt Ajay nu voor verschillende opdrachtgevers: een bank, een onderwijsinstelling en een openbaarvervoersbedrijf. “Ik kon al heel snel op deze manier aan de slag. De afwisseling past bij me. En door deze constructie kan ik makkelijker werken met opdrachtgevers die ook echt aansluiten bij mijn eigen waarden. Als je ergens in loondienst bent, is het wellicht lastiger die aansluiting doorlopend te vinden. Het werken voor verschillende opdrachtgevers geeft me veel meer ruimte hiervoor.”

Ajay Khoenkhoen, kast

Snel, gemakkelijk en toegankelijk

De workflow die Ajay nu heeft, past als gegoten, zegt hij. “De facturering verloopt heel gemakkelijk. En als ik vragen heb, is er altijd snel contact en volgen er ook altijd direct antwoorden. Hierdoor kan ik me volledig focussen op mijn werk als arts en kan ik mensen helpen op de manier dat ik graag doe.”

Afsluitend

Betere balans

Ajay Khoenkhoen

Het samenwerken met Aditum Arbo heeft hem veel positiefs gebracht in zijn leven, zegt Ajay. “Achteraf gezien vraag ik me af waarom ik dit niet véél eerder heb gedaan. In veel opzichten heb ik nu een betere balans in mijn leven. Ik heb meer tijd voor sociale contacten, voor mezelf en voor mijn gezin.” Met dat gezin gaat Ajay graag op reis. “Reizen is één van mijn passies. Door de manier waarop ik nu werk, kan ik die veel beter inplannen. Kiezen voor Aditum Arbo is een van de beste keuzes die ik in mijn loopbaan heb gemaakt.”