Na een dienstverband van ruim 25 jaar als bedrijfsarts en militair bij Defensie, werd Wouter van de Fliert zzp-bedrijfsarts. Een stap waar Aditum Arbo Wouter mee hielp en helpt. “Ik zou iedere bedrijfsarts die voor zichzelf begint aanraden met Aditum Arbo in zee te gaan.

Ik ervaarde meer vrijheid om eigen keuzes te maken. Tegelijkertijd kwam er veel op me af

Werken als zelfstandige is een heel ander verhaal dan werken in loondienst. Dat ondervond Wouter van de Fliert in zijn eerste jaar als zzp-bedrijfsarts. “Ik ervaarde meer vrijheid om eigen keuzes te maken. Tegelijkertijd kwam er veel op me af”, vertelt Wouter. In de 25 jaar voor de stap naar zelfstandigheid, was hij in loondienst bij Defensie. Daarvoor werkte hij zeven jaar als tropenarts in Cambodja, Thailand, Jordanië en Jemen. “Een nogal avontuurlijke carrière”, zo kwalificeert Wouter zijn loopbaan zelf. “Dus ik ben nogal wat gewend.”

Wouter van der Fliert Zittend Wouter van der Fliert Zittend

Ik ben geen ondernemer in hart en nieren. Voor sommige onderdelen van het ondernemer-schap had ik simpelweg hulp nodig.

De kunst van het ondernemen

Het nieuwste avontuur in Wouters loopbaan bestaat uit het bestieren van zijn eigen onderneming. “Het leek me erg leuk om na al die jaren in loondienst ook te ervaren hoe het werken als zzp’er eraan toe gaat. Maar, ik ben geen ondernemer in hart en nieren. Voor sommige onderdelen van het ondernemerschap had ik simpelweg hulp nodig.” Die hulp vond Wouter bij Aditum Arbo. “Al bij het eerste gesprek was er een klik. Het voelde dat ik te maken had met een frisse, jonge en vrolijke club waarmee het prettig samenwerken was. Maar vooral dat het een partij is die weet waarover ze het hebben, met goede ideeën.”

Wouter van der Fliert Boeken

Het is erg fijn om grip te krijgen op je agenda dankzij de hulp van Aditum Arbo.

Hulp met administratie

Het voeren van een deugdelijke administratie is één van de belangrijke onderdelen van het zelfstandig ondernemerschap waarbij Aditum Arbo Wouter helpt. “Als zelfstandige voel je heel sterk dat je beloning krijgt voor ieder uur dat ik werk. Ik ben veel bewuster bezig met het indelen van mijn tijd. Het is erg fijn om grip te krijgen op je agenda dankzij de hulp van Aditum Arbo. Het is gewoon prettig dat je over sommige zaken niet hoeft na te denken hierbij. Als zelfstandige mag je bijvoorbeeld een bepaald percentage van je opdrachten van één opdrachtgever krijgen. Planningsagenda houdt ook dit soort dingen prima voor me in de gaten. Ook weet je dankzij dit systeem dat alles rond privacy op orde is. Het zou voor mij een hele klus zijn geweest om zelf zo’n waterdicht systeem te hebben moeten maken.”

Via Aditum kun je bij allerlei grote en interessante bedrijven terecht komen...

Wouter van der Fliert Gitaar

Uitbreiding klantennetwerk

Wat verder voor iedere zelfstandige geldt: zonder klanten ben je nergens. Het opbouwen van een klantenportefeuille is iets waar doorgaans veel tijd in gaat zitten. Ook hierbij schiet Aditum Arbo Wouter te hulp, zo geeft hij aan. “Via Aditum kun je bij allerlei grote en interessante bedrijven terecht komen. Door de samenwerking heb ik mijn klantennetwerk kunnen opbouwen. Daarbij hebben ze echt met me meegedacht. Laatst nog gaf ik aan dat ik een bepaalde opdracht waar ik veel op locatie moest zijn redelijk ver van huis vond. Niet veel later werd ik gebeld: ‘Hee, we hebben iets anders interessants heel dicht bij huis.’ Dat vind ik nou mooi. Ik sta er niet meer alleen voor.”

Afsluitend

Makkelijk te benaderen

Wouter van der Fliert

Mocht Wouter met vragen zitten, dan kan hij altijd snel terecht bij iemand van Aditum Arbo, ondervindt hij. “Het contact gaat eigenlijk heel gemakkelijk en duidelijk. Even een mailtje, soms een appje, of dan weer een belletje. Het is een energiek team van jonge mensen die heel goed weten welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van bijvoorbeeld ict of de arbeidsmarkt. Er verandert namelijk veel in die arbeidsmarkt en het is fijn om als zelfstandige met een partij te werken die precies kan anticiperen op al die veranderingen. Ik zou iedere bedrijfsarts die voor zichzelf begint aanraden met Aditum Arbo in zee te gaan.”