5 goede redenen om te kiezen voor Aditum Arbo

1. Rechtstreeks samenwerken met een BIG geregistreerde bedrijfsarts
Een verzuimende medewerker kost gemiddeld 250 euro per dag. Je wilt dus duidelijkheid en rechtstreeks overleg over de situatie met je vaste bedrijfsarts.

2. Bespaar kosten
Je wilt dat je werknemers zo fit mogelijk blijven, want ziekteverzuim kost geld. Voor de aanpak van ziekteverzuim is specifieke kennis nodig. Aditum Arbo geeft toegang tot één vaste, BIG geregistreerde bedrijfsarts. Die investering betaalt zich terug: in advies op maat, aansluitend op wat er nodig is – en in een duurzame relatie met de bedrijfsarts. En niet onbelangrijk: minder verzuim betekent uiteindelijk minder kosten.

3. Altijd een vast aanspreekpunt
Zoals de werkgever toegang heeft tot een vaste bedrijfsarts, geldt dat ook andersom. Dat betekent dat je mensen bij de bedrijfsarts komen die jou en je bedrijf kennen. Met andere woorden: de bedrijfsarts kent de organisatie, specifiek geldende wet- en regelgeving en weet wat er speelt.

4. Snel inschakelen van interventies
Aan uitval op het werk liggen vaak veel meer oorzaken ten grondslag dan alleen medische problemen. Aditum Arbo biedt toegang tot een professioneel en divers aanbod van interventies op het gebied van preventie, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Denk aan specifieke hulp bij bijvoorbeeld langdurige stress, burn-out, verslavingen, re-integratie en loopbaan, psychische klachten en advies bij langdurige ziekte.

5. Inschakelen van overige arbo-experts on demand:
Als werkgever ben je wettelijk verplicht te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en passende verzuimbegeleiding. Naast de bedrijfsarts zijn er nog 3 kerndeskundigen die hierbij ondersteunen: de arbeidshygiënist, veiligheidskundige en arbeids- en organisatiekundige. Kun je op dit vlak concreet advies of coaching gebruiken? Via Aditum Arbo schakel je snel en eenvoudig de juiste expert in.