Laden...

Speciaal voor het MKB

Aditum Arbo spreekt regelmatig bedrijven binnen het MKB die graag rechtstreeks met een bedrijfsarts willen samenwerken maar dit niet georganiseerd krijgen. Dit komt vaak omdat ze niet rechtstreeks met de bedrijfsarts kunnen sparren of überhaupt niet aangesloten kunnen worden bij een arbodienst omdat er geen capaciteit is om hen te bedienen.

Hoe doen wij dit?

Aditum Arbo en Expeditus Arbo Advies (casemanagement) werken samen en bieden MKB-bedrijven ondersteuning in de vorm van toegang tot een bedrijfsarts en casemanagement binnen het verzuim. Dit alles in de goed beveiligde en gemakkelijk te gebruiken omgeving van Planningsagenda.

Laat even je telefoonnummer of e-mailadres achter voor meer informatie.

Basiscontract arbodienstverlening

De maatwerkregeling vereist minimaal een overeenkomst met een bedrijfsarts. Wij bieden jou op een snelle en degelijke wijze toegang tot een bedrijfsarts. Om het makkelijker te maken voor ons netwerk aan bedrijfsartsen, werken wij met een volmacht waarin de vaste afspraken staan omtrent het basiscontract arbodienstverlening en privacywetgeving.

Aditum Arbo bemiddelt de bedrijfsarts en Expeditus Arbo Advies de casemanager. Hierdoor is een snelle en rechtstreekse samenwerking met de bedrijfsarts mogelijk zonder rompslomp. Op deze wijze maken wij de bedrijfsarts en casemanager toegankelijk voor het MKB.

Lijkt dit je leuk en wil je meer informatie? Laat het ons weten of vraag gelijk een bedrijfsarts aan.

Vangnet- versus Maatwerkregeling

Een MKB-bedrijf is conform de arbeidsomstandighedenwet verantwoordelijk voor een adequaat arbo- en verzuimbeleid. Hij dient zich daarbij te laten ondersteunen door minimaal een bedrijfsarts of een arbodienst. Een MKB-bedrijf dient hiervoor het basiscontract arbodienstverlening af te sluiten.

Vangnetregeling
Het meeste bekende is de overeenkomst met een gecertificeerde arbodienst die het MKB-bedrijf ontzorgt in het arbo- en verzuimbeleid. Dit heet de vangnetregeling en hiermee bepaalt de arbodienst de koers voor de invulling van het adequate arbo- en verzuimbeleid.

Maatwerkregeling
Een MKB-bedrijf kan ook zelf bepalen hoe het arbo- en verzuimbeleid wordt ingericht. Hiervoor dient hij een basiscontract arbodienstverlening af te sluiten met een geregistreerd bedrijfsarts. Dit wordt de maatwerkregeling genoemd. Het MKB-bedrijf kan zich dan laten ondersteunen en adviseren door zelfgekozen arboprofessionals over de verplichte taken uit de arbeidsomstandighedenwet. Denk hierbij aan verzuimbegeleiding, risico inventarisatie en evaluatie, arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO), aanstellingskeuringen en het arbeidsomstandighedenspreekuur.

Deze animatie is van de Rijksoverheid en hierin wordt kort en bondig uitleg gegeven over de taken die een MKB-bedrijf verplicht is om te organiseren. Tevens worden de verschillen nog eens duidelijk uiteengezet over de vangnet- en maatwerkregeling.

Vraag gelijk een bedrijfsarts aan

Nieuwsgierig geworden?

Laat even je telefoonnummer of e-mailadres achter voor meer informatie.

Benieuwd welke bedrijfsarts perfect bij jou past en hoe je zorgeloos aan de slag kan?

Neem contact op