Informatiepagina

Kies voor verbinding met Aditum Arbo!

Deze pagina is relevant voor potentiële toetreders, zzp-(bedrijfs)artsen en klanten. Je vindt hier informatie over de samenwerking met Aditum Arbo.

Aditum Arbo is een netwerk van ZZP-Bedrijfsartsen en ZZP-Professionals, met als doel meer gemak en vrijheid binnen de eigen praktijk als men passend werk doet en goed gefaciliteerd is. Dat realiseren wij door een duurzame verbinding te maken tussen de zzp’er, klant en Aditum Arbo.

Toetreding

Wanneer je wilt samenwerken met Aditum Arbo dan willen wij graag dat je toetreedt tot ons netwerk doormiddel van het ondertekenen van een toetredingsformulier. Dit kent diverse voordelen die je terug kunt lezen in de servicekaart en wij gaan jouw helpen met het vinden van een passende opdracht. Het toetreden is kosteloos, vrijblijvend en biedt jou voordelen in acquisitie van passende opdrachten en inkoopvoordelen voor faciliteiten van leveranciers van het Zorg van de Zaak Netwerk. Hierna ben je onze netwerkpartner.

Ga naar de servicekaart

Screening

Als netwerkpartner van Aditum Arbo helpen wij jou bij het vinden van een passende opdracht. Bij de start van je eerste opdracht voert onze leverancier Validata voor Aditum Arbo een screening uit. Wij maken gebruik van een screening om bij de start duidelijkheid te krijgen over identificatie, beroepsbeoefening, integriteit, verzekeringen en ondernemersgegevens. Samen met de contractdocumenten hebben wij alle formele zaken degelijk ingeregeld en kunnen wij hierna zorgeloos samenwerken.

Klik hier voor een factsheet met extra uitleg

Overeenkomst van opdracht en werkopdrachten

Wanneer Aditum Arbo een passende opdracht heeft gevonden, gaan wij onze afspraken vastleggen. Je krijgt een overeenkomst van opdracht die gebaseerd is op een door de Belastingsdienst goedgekeurde modelovereenkomst van opdracht en een 3-partijen werkopdracht waarin de specificaties voor de opdracht staan vermeld. Als netwerkpartner teken je mee met de klant en Aditum Arbo. Op deze wijze is tussen de 3-partijen maximale integriteit en duidelijkheid over de afspraken.

Urenregistratie

Wanneer je samen met Aditum Arbo aan het werk bent bij een passende opdracht dient er ook gefactureerd te worden. Duidelijke afspraken en een goed systeem zijn hierin erg belangrijk. Aditum Arbo maakt gebruik van Planningsagenda, hierin registreer je jouw uren. Jij controleert, past aan en accordeert de uren in Planningsagenda. Dat geeft jou volledige invloed en dat moet ook, want de urenregistratie is de basis voor de facturatie. De klant accordeert tevens jouw uren. Het accorderen van de uren aan de voorkant heeft voordelen in de snelheid van vergoeden. De noodzaak voor het sturen van creditnota’s wordt hiermee drastisch verkleind omdat er in een vroegtijdig stadium consensus is over de inzet.

Download beschrijving uren accorderen

Download beschrijving inloggen Planningsagenda

Facturatie

Een belangrijk onderdeel van het zzp-schap is een kloppende facturatie. Hier worden diverse eisen aan gesteld door de Belastingdienst. Het opstellen van een factuur een nauwkeurige klus die tijd kost. Aditum Arbo helpt je hiermee. In Planningsagenda houdt je de urenregistratie bij. Omdat je dit al nauwkeurig doet, is het voor ons makkelijk om voor jou een factuur op te stellen. Reversed billing heet dit proces en is een volledig goedgekeurde werkwijze door de Belastingdienst. Je hoeft alleen per factuur een factuurnummer conform jouw administratie in te vullen, de rest doen wij voor jou.

Btw

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is de btw. De Belastingdienst is hier erg scherp op. Binnen de begeleiding zijn verschillende onderdelen niet belast met btw. Er zijn meerdere manieren hoe je met de btw kunt omgaan. Aditum Arbo faciliteert jouw keuze hierin en helpen je met advies hierover.

Ja, ik wil toetreden tot het netwerk!

Contactformulier bedrijfsartsen

We nemen binnen één werkdag contact met je op.

Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen over het registreren van jouw uren en facturatie.